Strona Główna
Powrót na stronę główną portalu wBiałymstoku.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wózek nie przejedzie - szczyt buractwa w Białymstoku
Autor Wiadomość
fiolka3

Wysłany: 2009-01-12, 11:36   Wózek nie przejedzie - szczyt buractwa w Białymstoku

Szczyty buractwa w Białymstoku?
Zaparkować samochód na chodniku, tak że nie przejedzie dziecięcy wózek.
Takie buce stoją często na parkingu przy schodach przed Uniwersytetem. Jest tak codziennie.
Samochód wjezdża prawie na schody i wózek już się nie zmieści. Trzeba przenosić.

Berq
Berq

Wysłany: 2009-01-12, 14:22   

Należy przenieść wózek i zadzwonić pod numer Straży Miejskiej tel. 986
Odechce się burakom stawiać na chodniku jak na koła samochodzików buraczków założone zostaną blokadki a potem wypisane śliczniutkie mandaciki i jest suuuper. :) . Dzwonić, dzwonić i jeszcze raz dzwonić. Precz z buractwem i kartoflami. :P

kamil

Wysłany: 2009-01-12, 17:39   

mnie to wieśniaki denerwują. BSK, BMN, BWM, BGR przyjeżdżają do Białegostoku, parkują na dwa miejsca, nie używają kierunkowskazów a jak już to w ostatniej chwili, wpychają się. Tragedia

mia

Wysłany: 2009-01-12, 21:57   Re: Wózek nie przejedzie - szczyt buractwa w Białymstoku

fiolka3 napisał/a:
Szczyty buractwa w Białymstoku?
Zaparkować samochód na chodniku, tak że nie przejedzie dziecięcy wózek.
Takie buce stoją często na parkingu przy schodach przed Uniwersytetem. Jest tak codziennie.
Samochód wjezdża prawie na schody i wózek już się nie zmieści. Trzeba przenosić.

Miałam taką samą sytuację. Tylko na innej ulicy. Kiedyś takiego buca spisywała straż miejska. Buca nie było, był tylko jego samochód, który zaparkował na chodniku. Idę z wózkiem i przejechać nie mogę. trzeba wymijać naokoło.
Straż miejska miała dowód, że takim bucom trzeba mandaty wlepiać. Sama Pani strażnik powiedziała, jak mnie zobaczyła: "Przez takich wózek z dzieckiem nie może przejechać".

fiolka3

Wysłany: 2009-01-13, 12:46   

Trzeba powyrywać takie buractwo, co dziecięcym wózkom nie daje przejechać.
Samochody, które blokują wózkom przejazd wcale nie są wielkie. Zwyczajne samochodny. Żadne tam terenówki. Po prostu bucom nie chce się dobrze parkować.

fiolka3

Wysłany: 2009-01-17, 19:15   

Stał dziś kolejny burak pod Uniwerkiem - biały Hundai, ale Daewoo, nie zapamiętałam znaczka.
Cały parnikg był zastawiony. Wszystkie samochody stały dobrze, i tylko ten jeden buc postawił tak samochód, że przejście było za wąskie.

mia

Wysłany: 2009-02-07, 10:52   

Dziś stał tam szary mercedes. Końcówka rejestracji - po numerach było FF.
Burak zaparkował pierwszy z brzegu. Stał pod same schody.

Odpowiedz do tematu